Meetinstructie

Zelf uw woning verkopen

Een woning verkopen vraagt meer dan wat foto’s op het internet zetten en dan maar afwachten. Niet alleen een goede makelaar is belangrijk. Ook het bedrijf dat de visualisaties verzorgt. Veel mensen proberen tegenwoordig zelf hun woning te verkopen. Marktplaats en Facebook groepen zijn erg populair, maar een goede visualisatie is dan nog steeds heel belangrijk. U krijgt immers maar één kans voor een eerste indruk. Zelf uw woning verkopen is dus lastiger dan u denkt. In Nederland staan momenteel ruim 100.000 huizen te koop. Zie daar maar eens tussen uit te springen!

Door het professioneel presenteren van uw woning trekt u niet alleen meer kijkers, ook de verkoopprijs zal hoger liggen. Hoewel camera’s steeds beter worden wil dit niet zeggen dat de foto’s automatisch ook mooi worden. Zo kan een professioneel fotograaf met een amateurcamera betere foto’s maken dan een amateurfotograaf met een professionele camera.

Een professional inhuren

Kortom, een professional heeft niet alleen kennis over de juiste instellingen van de camera. Ook heeft hij kennis van licht en weet hij bij welke compositie de ruimte mooier tot zijn recht komt. Bovendien beschikt hij over diverse bewerkingsprogramma’s waardoor de foto’s net even een finishing touch krijgen.

Tegenwoordig zijn bedrijven zoals Staetement allround inzetbaar. Dit houdt in dat overige diensten ook afgenomen kunnen worden. Denk hierbij aan 360 graden foto’s, een video, 2D en 3D plattegronden en het schrijven van een omschrijving. Hierdoor kunnen alle mediamiddelen ingezet worden wat uw ranking alleen maar verhoogd. Naast al deze diensten kunt u van Staetement tevens het volgende verwachten:

Zoals een professioneel fotograaf beschikt over kennis rondom het maken van foto’s en video’s, zo beschikt de makelaar over kennis rondom de verkoop van woningen. Veel mensen denken goedkoper uit te zijn door de makelaarskosten te besparen, maar het tegendeel is eerder waar. De makelaar weet hoe hij de woning het beste op de markt kan brengen. Hij beschikt over de nodige kennis en connecties. Zo is er vaak een klantenbestand met woningzoekenden. Dit betekend voor u dat de woning al vrij snel verkocht kan zijn. Sneller dan wanneer u zelf naar die ene speld in een hooiberg gaat zoeken: de koper.

De kans dat uw woning pas maanden later verkocht is als u het zelf probeert is dus groter. En al die maanden tikken de vaste lasten gewoon door. Deze vaste lasten kunnen al snel hoger zijn dan het tarief van de makelaar. Bovendien kan de makelaar u een goede ondersteuning bieden wanneer er een bod wordt uitgebracht. Hij kan u adviseren over een eventueel tegenbod en u helpen de beste prijs bij de verkoop te behalen.